Invändig källarvägg

Optivent – förebygg mögel och fukt i källare och väggar

Går det ventilera en källarvägg?

Självklart går det att ventilera en källarvägg och det går alldeles utmärkt att koppla ihop både golv och vägg till ett mekaniskt ventilerat system för att få bort fukt och mögel i källare. Det fungerar på samma sätt som ett mekaniskt ventilerat källargolv, genom att en distansmatta av HD-Poleyten skapar ett tätskikt med en luftspalt mellan väggen och det fuktiga underlaget. Luftspalten gör att den varma rumsluften kan strömma över betongytan och torka ut konstruktionen vilket motverkar fukt och mögel i källare och källarvägg. Hela systemet drivs av en energisnål fläkt.

Mekanisk undertrycksventilering av vägg används i syfte att åstadkomma en torr vägg och för att hindra lukt att komma in i rummet innanför. Tekniken kan användas dels vid nybyggnad för att förebygga fuktskador, dels vid sanering av byggnader där man har problem med t ex dålig lukt.

Många anser att källarväggen är en dum konstruktion på grund av att den utsätts för fuktangrepp från ett antal olika fuktkällor. En viss mängd av fukt kommer inifrån källaren av oss människor. Utanför källaren stöter man på markfukt och man kan även få lokalt vattentryck mot sin källarvägg i form av regn, smältvatten eller vattenströmningar i marken. Som du förstår är det mycket som påverkar din källarvägg men givetvis finns det en lösning på dagens och morgondagens fuktproblem.

 

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.