Dränering med Delta Black Line

Stoppa fukten med Delta Black Line fuktspärrmatta

När man ska dränera källaren så anser många att källarväggen är en omöjlig konstruktion på grund av att den utsätts för angrepp från ett antal olika fuktkällor. En viss mängd fukt kommer inifrån källaren av oss människor och hur många har inte både tvättstuga och badrum i källarplanet?

Utanför källaren stöter man på markfukt och man kan även få lokalt vattentryck mot sin källarvägg i form av regn, smältvatten eller vattenströmningar i marken.

Som du förstår är det många faktorer som påverkar fukten i din källarvägg.

Vid korrekt montering av Delta Black Line har du alltid 50 års produktgaranti.

Kan man fuktisolera inifrån?

Det går alldeles utmärkt att fuktisolera/ventilera med Black Line, alternativt White Line eller Delta PT på insidan av källarväggen. Fuktisolering på insida källarvägg används i de fall det inte är möjligt att komma åt grunden från utsidan. Dock är det alltid bäst att stoppa fukten vid källan, alltså utifrån. Denna metod utesluter inte behovet av en fungerande dränering. Det är givetvis viktigt med en god allmänventilation i hela huset eller allra helst ett mekaniskt ventilerat system.

Genom montering av Optiventsystem på väggen så kan eventuell inträngande fukt effektivt ventileras bort. Med denna metod skapar du en naturlig luftcirkulation mellan källarväggen och fuktspärrmattan.

Teknisk specifikation

Dokument att ladda ner

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.