Delta Radonspärr

Delta Radonduk skyddar ditt hus från radon

DELTA-RADONSPÄRR är en duk gjord av polyolefin och testad av SP i Sverige. Duken är armerad vilket ger ett visst halkskydd när man går på den och betongen får lättare att fästa. Mönstret syns på båda sidor och underlättar när man ska skära rakt.

Armeringen i radonduken gör också att den har en mycket bra draghållfasthet och det betyder att risken att trampa sönder Delta-Radonspärr minimeras vid montering. Delta-Radonspärr är smidig och lätt att jobba med även vid låga temperaturer.

Delta-Radonspärr är bitumenbeständig, ålderbeständig och UV-stabiliserad. Radongas är en ädelgas som ger upphov till joniserande strålning. Radon finns i marken i stora delar av Sverige och kan tränga in i byggnader genom otätheter via grunden eller källaren.

Delta Radonspärr är ett starkt och säkert skydd som stänger ute radongasen som stiger upp från marken och in i ditt hus. Radongasen leds ut mot sidorna av ditt hus via duken och släpps ut i luften via marken. Tillsammans med god ventilation kommer denna åtgärd i de flesta fall vara tillräckligt för att undgå förhöjda radonvärden i inomhusluften i din bostad.

Med en tjocklek på 0,7 mm har Delta Radonspärr har en mycket bra draghållfasthet som minskar risken att för att trampas sönder vid montering. Delta Radonspärr är smidig och lätt att jobba med även vid låga temperaturer vilket underlättar i vårt klimat.

Delta Radonspärr skyddar inte bara mot radongaser utan även fukt från att tränga igenom golvkonstruktionen. Delta Radonspärr är bitumenbeständig, åldersbeständig och UV-stabiliserad.

Teknisk specifikation

Dokument att ladda ner

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.