Utvändig källarvägg

Dränering av källare och husgrund

Vi har fuktskyddet för din källare. Att dränera källare och husgrund är viktigt då en källarvägg utsätts för fuktangrepp av bl.a. byggfukt, regn och smältvatten. Angrepp som kan ge upphov till fuktskador som i sin tur leder till såväl dålig lukt som till i värsta fall hälsoproblem. En fuktig källarvägg har också en försämrad värmeisolerande förmåga. Med våra fuktspärrsprodukter ger du fukten en väg ut, men ingen väg in.

Optidrain® ger dig en varm och torr grund

Optidrain är värmeisolerande och dränerande skivor för bland annat fuktiga källarväggar. Optidrain är en del utav Fuktspärrteknik AB’s framgångsrika Optidrainsystem. Optidrain® systemets största skillnad jämfört med konkurrerande märken är att istället för att klä utsidan med fiberduk har vi valt våran Optiwebduk utanpå skivorna. Optiwebduken är vattentät utifrån men diffusionsöppen inifrån, med andra ord har den en gore-tex funktion. Detta gör att Optidrain® har en mycket hög isoleringsförmåga på grund av att skivorna håller sig torra och bara behöver ta hand om fukt som kommer inifrån källarväggen. Vilket kommer göra så att den från början fuktiga källarväggen torkar ut.

Dränering av källare med Delta Black Line

Delta Black Line är en fuktspärrmatta som kan monteras bland annat på källarvägg. Den är till skillnad från konkurrerande producenter tillverkad av 100% rena råvaror. Oseriösa producenter köper ofta en så kallad: “Yellow bag” vilket innebär nermalda osorterade plastrester. I dessa mattor/fuktspärrar försämras livslängden och förmågan att motstå alkali, humussyra samt jordtryck radikalt. Det kan innebära att din fuktspärrmatta efter några års påverkan gjort att du inte har någon fuktspärr kvar. Utanför källarväggen stöter man på markfukt och man kan även få lokalt vattentryck mot sin källarvägg i form av regn, smältvatten eller vattenströmningar i marken. Som du förstår är det mycket som påverkar din källarvägg men givetvis finns det en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem. Med Black Line fuktskyddsmatta får du dessutom 50 års produktgaranti

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.