Ventilerade golv

Fuktspärr golv: Ventilerade golv mot fukt, lukt, mögel och radon

Välj Optivent mekaniskt ventilerade golv så får du en effektiv fuktspärr mellan betongplattan och ditt övergolv.

Fuktskada i hus

Luften utomhus och inomhus innehåller alltid en viss mängd fukt. Mängden fukt varierar med olika typer av väder, årstid, hur många som bor i huset och era levnadsvanor. För att undvika fuktskador i hus är det viktigt att anpassa varje specifikt utrymme och se till att ventilera, avfukta, värma upp eller en kombination av dessa.
Gemensamt för både vattenskada och fuktskada är att det kan bli mycket dyrt att åtgärda skadorna. Upptäcks inte skadan i tid kan det få så allvarliga följder att huset måste rivas.

 

Vattenskador kan leda till mögel- och fuktskador i golv

En vattenskada kan uppstå genom en översvämning, skada på en vattenledning, läckande diskmaskin, trasigt akvarium, ett avlopp som inte fungerar, igensatt dränering och läckor i husets tak eller fasad som ska skydda mot regn och snö. För att förebygga skador så kan ni använda er av våra DELTA tak, fasad och grundsystem. Optivent golvsystem förkortar torktiden efter en vattenskada och ni kan snabbare kan installera ett golv och flytta tillbaka.

Golvsystemet ger dig ett effektivt skydd mellan den fuktiga betongplattan och ditt övergolv. White Line & Black Line fuktspärrmatta hindrar inte bara fukten från att vandra från betongen till övergolvet, den ger dig också ett varmare golv som dessutom blir behagligare att gå på. På Optivent golvsystem kan du lägga alla typer av godkända övergolv så som spackel, betong, trä, laminat, parkett eller golvspånskiva och plastmatta.

 

Optivent – mekaniskt ventilerade golv mot fukt, lukt, mögel och radon

Fuktspärrtekniks golv- och väggsystem Optivent är en mekanisk undergolvsventilation som bidrar till sunda och friska hus, dessutom förhindras uppkomsten av fukt och mögel i golvkonstruktionen. Optiventsystemet är energisnålt undergolvsystem med den stora fördelen att bygghöjden är endast 8 mm! Det gör i sin tur att man inte påverkar lokalens utseende nämnvärt och man kan lägga nästan alla typer material ovanpå. Det finns knappt några begränsningar hur övergolvet ska se ut.

Optivent stoppar effektivt farliga ångor och giftiga gaser (exempelvis radon) från att komma ut i rumsluften och gör att du kommer att må mycket bättre på din arbetsplats eller i ditt hem. Du får också ett varmare och behagligare golv eftersom att du för ner varm rumsluft under fuktspärrmattan.

Du kan även köpa till en 10-årig funktionsgaranti.

Ventilerat golv källare

Med ett ventilerat golv i källare kan du undvika fukt, lukt, mögel och radon.

Passivt ventilerade golv:

Genom att använda någon utav våra fuktspärrmattor får du ett effektivt skydd mellan den fuktsamlande betongplattan och ditt övergolv. Black Line fuktspärr blir ergonomisk och ljuddämpande, eftersom luftspalten ger golvet möjlighet att svikta precis lagom mycket. På White- & Black Line kan du sedan lägga nästan alla material, t ex trägolv, laminat, parkett eller golvspånskiva.

Nackdelen med ett passivt golv är att du inte får ett flöde under mattan, passivt golv hjälper därför inte i det fall att exempelvis dålig lukt uppkommit eller att det finns problem med radon.

Fuktspärrteknik AB rekommenderar ALLTID mekaniskt ventilerat golvsystem, Optivent.

delta white line

Delta White Line

Optivent, mekaniskt ventilerat golv

Delta Black Line

Passivt ventilerat golv

Arena System

Arena System

Ventilerat golv som tål extrema laster

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.