Protect VC Foil

Ångspärr som reflekterar värmen tillbaka!

Energisparande ångspärr som är vattentätt och med ett korrosionsfritt aluminium skikt mellan en polyesterfolie och en nätförstärkt polyetenfolie.

Moderna krypgrunder är oftast gjorda med en botten av byggplast som ofta hålls fast med sten eller sand. Finns ingen byggplast eller annat tätt eller värmeisolerande skikt måste ett sådant läggas in för att förhindra att markfukten avdunstar och då är Protect VC-Foil ypperlig att ha i kombination med alla typer utav avfuktning.

Är det mycket vassa stenar och annat som kan penetrera plasten eller isoleringen bör du lägga ut fiberduk i botten innan du isolerar eller monterar Protect VC-Foil på marken.

Duken skall ligga ända ut mot yttermuren, hela markytan skall täckas. Kanterna på plasten skall vara uppvikta eller nedvikta så att vatten som kondenserar mot yttermuren rinner under plasten och inte ovanpå. Om grundmuren är gjord i lättklinker eller kan misstänkas vara fuktig skall plasten dras upp så att den också täcker grundmurens innerväggar. Använd plastspik för krypgrundisolering för att fästa den mot muren. Det är viktigt att inte syllen täcks av plasten. Dra inte upp plasten högre än underkanten av ventilerna.

Rullens storlek är 1,50x50m och har en integrerad klisterkant för att täta våderna man lägger ut på ett enkelt sätt.

Teknisk specifikation

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.