Dränering med Delta box

Dränering av hus med Delta box

Dräneringens viktigaste uppgift för ett hus är att se till att grundvattennivån inte stiger för högt och dränker grunden. Man kan säga att dräneringen fungerar som en nivåreglering.  Vid dränering av hus rekommenderar vi vår Delta Box dräneringskloss som är ett förtillverkat dräneringselement. Delta Box är uppbyggt runt ett typgodkänt dräneringsrör av plast enligt ss 3520 som läggs i en massa bestående av expanderade polystyrencellplastkulor och formpressas till en dräneringskloss.

Delta Box är unik i sin uppbyggnad, varje cellplastkula är omsluten av ett speciellt bindemedel som både limmar och även förhindrar cellplasten att absorbera fukt och vatten. Detta gör att Delta Box får en mycket bra funktion och livslängd vid en dränering. Produkten underlättar även dräneringsarbetet genom att den redan har ett dränerande skikt och du behöver ingen makadam. Delta Boxens funktion är som all dränering har, att ta upp förhöjda grundvattennivåer och förhindra att vattnet stiger ovanför skadliga nivåer.

Vanliga filtrerande dräneringar kräver singel eller makadam som fyllnadsmaterial runt dräneringsröret men med systemet Delta Box slipper du detta och du kan i allra flesta fall återfylla med samma material som grävdes upp vid dräneringsarbetets början.

Delta Box är väldigt lätt att montera och det går väldigt snabbt. Med sin låga vikt blir Delta Box mycket lätthanterlig och den håller för att gå på under montering.
Du kan enkelt skarva Delta Box med ett godkänt traditionellt dräneringsrör om du har ett knepigt ställe att gå förbi med din dränering.

Teknisk specifikation

Dokument att ladda ner

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.