Delta-PT

Omvandlar fuktiga källare till beboeliga rum

Fuktiga väggar är ofta svåra att torka ut. Delta-PT är en fuktspärrmatta som kan hjälpa dig att omvandla de fuktiga väggarna i exempelvis din källare till beboeliga rum. Fördelen med Delta-PT är ett integrerat putsnät som gör den enkel att putsa på. Med anledning av just detta kan Delta-PT kan användas som alternativ på vägg till White Line i Optiventsystemet. 
Systemet utgör ett pålitligt och hållbart stöd för ny gips eller puts, vilket garanterar långsiktigt skydd mot penetrationsfukt i källare.

Delta-PT, med putsnät!

DELTA-PT består av en mycket slagtålig, flexibel, vattentät fuktspärrsmatta gjord av HDPE (polyeten med hög densitet) som har ett nät av hoptvinnande trådar av HDPE på sig. Nätet sätts ihop med mattan redan i tillverkningsprocessen vilket gör att man får ett hopsvetsat material vilket borgar för en mycket god kvalité. Nätet gör att man kan pusta direkt på mattan med en tjocklek upptill 15mm av putsbruk

 

Hanteringsinformation Delta-PT

För gipsbruk …

… DELTA-PT är ett system för renovering av fuktiga väggar. Det ska inte installeras där hydrostatiskt tryck existerar, såvida det inte används som avloppshålrum med golvsystemet perimeterdränering och ett uppsamlings / evakueringssystem.

För putsväggar…
… DELTA-PT isolerar säkert källarväggar. När relativt stora ytor skall putsas, bör fiberförstärkt bruk användas för att undvika krympning-/torrsprickning.

För gipsskivor…
… DELTA-PT utgör ett idealiskt stöd för torkning av fuktiga murverk, samtidigt som det ger permanent, torr och smutsfri ytbehandling. Oanvändbara rum blir beboeliga utrymmen som ökar fastighetsvärdet.

Om ytan på en fuktig vägg är omfattande täckt med hygroskopiskt salt är det lämpligt att använda systemet som en barriär. Delta-PT bör anslutas till en fläkt för mekanisk ventilation. Anslutning till ett ventilerat Optivent system i golv är att rekommendera.

Delta-PT har en utmärkt arbetstemperaturområde som spänner från – 30°C till +80°C grader.

Delta-PT påverkas inte av syror, alkaliska lösningar, olja, eller lösningsmedel.

Delta-PT skapar en spalt på 8mm där luft kan cirkulera mellan den till exempel fuktiga källarväggar och den nya putsade väggen och skarvningen är enkel och appliceras över minst två stycken rader.

Delta-PT är även garanterad mot nedbrytning i minst 25 år.

Delta-PT används också för i tunnlar och andra underjordiska jobb där man behöver en fuktspärr som är putsbar. Delta-PT system används bl.a. i Londons tunnelbanestationer.

Teknisk specifikation

Dokument att ladda ner

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.