Produkter och system för en sund boendemiljö

Fukt eller fuktskador? Vi har fuktspärren för alla behov!

Fuktspärrteknik AB utvecklar och säljer olika typer av fuktspärrsystem och fuktspärrar som ger ett bra fuktskydd för tak, ytterväggar, golv, källarväggar och dränering. Produkterna fungerar lika bra vid nyproduktion av hus eller renoveringar vid olika typer av fuktskador.

Vi är representanter i Sverige för Dörken, som är en producent i Tyskland. Dom producerar bl.a. luftspaltbildande mattor (typ, platonmatta) och diffusionsöppna underlagstak och levererar sina produkter över hela världen.

Våra produkter

Fuktspärrtekniks vision är att vara första alternativet i det föreskrivna ledet i alla byggprojekt på de bearbetade marknaderna, samt att skapa en bättre vardagsmiljö för människan. Vi kan därför erbjuda ett komplett produktsortiment av fuktspärrar & fuktspärrsystem när det avser fuktsäkra hus från grunden till taket, där kvalitet på produkterna är fokus.

Vi har produkter för dränering så som Delta Box, Optidrain® och Black Line. Gällande golvytor rekommenderar vi Optivent, ett mekaniskt ventilerat golvsystem. Vi har även diffusionsöppna dukar för underlagstak på råspont eller frihängande. Radondukar mot markradon och flera olika typer av luftspaltbildande fuktspärrmattor för ventilerade golv, takterrasser, tunnelbyggen och infrastruktur etc.

Fuktspärrtekniks Certifieringar

Fuktspärrteknik AB har utformat utblidningar/kurser för att öka förståelsen för fukt och för att visa hur man monterar våra fuktskyddssystem på ett korrekt sätt.

Entreprenörer kan genom att gå någon av våra kurser erhålla ett certifikat.
Godkänd blir entreprenören efter att genomgått teoretisk prov samt redovisat praktiska arbetsprov på utfört arbete.

Tanken med certifieringarna är att entreprenörens slutkund skall känna sig övertygad om att entreprenören använder rätt produkter, är utbildad och därmed har förutsättningar att utföra ett fullgott arbete

Optidrain® ger dig en varm och torr grund

På Optidrain® skivan är varje expanderad polystyren plastkula helt omsluten av bitumen och latexlim. Detta förhindrar Optidrain® skivan från att absorbera vatten och fukt samt med den unika porstrukturen finns det en väg för vatten och fukt att transporteras bort. Optidrain® systemet skillnad jämfört med konkurrerande märken är att istället för att klä utsidan med fiberduk har vi valt vår Optiweb duk utanpå skivorna. Optiweb duken är vattentät utifrån men diffusionsöppen inifrån, med andra ord har den en gore-tex funktion. Detta gör att Optidrain® har en mycket hög isoleringsförmåga på grund av att skivorna är torra från början och bara behöver ta hand om fukt som kommer inifrån källarväggen.

Denna sida använder sig av Cookies. Allt för din användarupplevelse skall bli bättre.